2014. szeptember 23., kedd

Tatai Vadlúd Sokadalom

A Tatai Vadlúd Sokadalom Európa egyik legkülönlegesebb természeti látványosságát mutatja be. Az egész napos rendezvénysorozattal elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Nem hangos fesztivál ez, nem egymást érő koncertek kavalkádja, mégis ünnep, igazi fesztivál ez a maga módján. Olyan fesztivál, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sokezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk. A Tatai Vadlúd Sokadalom tehát nemcsak a vadludak sokadalma, hanem a madarászoké, természetvédőké is. 
Amitől e látványosság azonban Európa-szerte egyedülálló, az az, hogy az Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely, amelyet egy város szinte teljesen körülvesz. Nem is akármilyen város! Az Európa Díjas Tata, a "Vizek Városa" Magyarország legjelentősebb vízi várával, a barokk építészet megannyi műemlékével és persze a modern kor épületeivel olyan keretet nyújt a madármegfigyeléshez, amelyet látni kell! A természet és kultúra e szerencsés találkozása az, amely Tatát egyedülállóvá és varázslatossá teszi. 

A Tatai Vadlúd Sokadalmat 2001 óta rendezi meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület.
A Tatai Öreg tó környékén is kedvezményes szálláslehetőségek várják a Duna-Gerecse Turisztikai Kedvezménykártya tulajdonosokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése